Dieta Dobrych Produktów

Zdrowe produkty

  • piątek, 13 lutego 2015
    • Zrób sobie jaja ...

      Jesz jajka? Raz na tydzień? Raz na miesiąc? Tylko na Wielkanoc? Dlaczego? Acha, bo mają dużo cholesterolu i zalepiają mózg! A to ciekawe...Zastanawiam się komu zależało aby na przestrzeni lat zrobić z jajka takiego killera! Jajko to samo zdrowie! I to można jadać i białko, i żółtko i skorupkę. Sprawdźcie sobie szczegółowy skład jajka. Właściwie jedząc same jajka możemy żyć w pełnym zdrowiu. Oczywiście tak się nie da, ale dlaczego mielibyśmy się ich bać-wszak daje je człowiekowi sama natura, a nie przemysł konsumpcyjny. Bać się wystarczy jajek w proszku i jajek od kur, które nie chodzą gdzie chcą.

      Najgorsze jest to, że te wszystkie bzdury o jajku powielają dietetycy, lekarze i potem my sami. Przecież to najcenniejszy produkt żywnościowy-prosto od natury! Dietetycy zalecają nam nie więcej niż 2 jajka tygodniowo!

      Odmawiasz sobie zatem zdrowego pełnego cennych substancji jajka-tak skłaniam Ciebie do sprawdzenia jaki skład ma jajko, ale bez problemu wchodzi Ci codziennie czekoladowy wafelek albo chemiowaty serek z kawałkami owoców. To nie jajka są winne zawałom! Ale nasze produkty cywilizacyjne, których tak pragniemy zachłannie każdego dnia!

      A jeśli brakuje nam wapnia -polecam skorupkoterapię.Skorupka jajka to nie śmieci. Jest ona najlepszym źródłem węglanu wapnia, który w 90 % jest przyswajalny przez organizm (kości). Poza tym zawiera 27 ważnych dla organizmu mikroelementów, takich jak: magnez, bor, miedź, fluor, mangan, żelazo, krzem, cynk, molibden,siarka i inne.Skład skorupki jajka jest bardzo podobny do składu kości i zębów.Naukowcy badający wpływ skorupki jajka na zdrowie ludzi udowodnili, że u dzieci i dorosłych, którym podawano sproszkowane skorupki jajka, że dały one pozytywny wpływ na łamliwe paznokcie, włosy, krwawiące dziąsła w chronicznych katarach i astmie.

      Więc daje pozytywny wpływ nie tylko na wzmocnienie tkanki kostnej. Daje jeszcze jedną korzyść. Usuwa pierwiastki promieniotwórcze z organizmu.

      Wystarczy sparzyć 5 minut we wrzątku skorupki jajek, zmielić w młynku i zażywać 1-2 g dziennie.

      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „Zrób sobie jaja ...”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      madzik120
      Czas publikacji:
      piątek, 13 lutego 2015 15:30